.

.

tisdag, juni 30, 2015

S

Sverige och sol är det som gäller nu.
Vi har införskaffat två nya sverigeflaggor, det måste väl ge extra tur till kvällens match.... Sverige Alltid!

Två dagar till semestern....

måndag, juni 29, 2015

Sorry

att jag inte hade tittat på väderprognosen och sett att det skulle komma skurar, de kom när vi gått fem minuter,  och slutade precis när vi kommit in.....jag och hundar dyngsura. Ler inte....

söndag, juni 28, 2015

Lycka 2 idag

Hallå,  måste förmedla.  Idag tog jag mobilen och gick till stället där jag köpte den, förstod att jag inte direkt kunde kräva en ny telefon men ville klaga, vilket skräp de säljer. Samma kille som sålde till mig fanns där idag, perfekt. Visar luren och förklarar kort att den faktiskt borde tåla lite stötar....ja men vad bra att du hade skydd på den säger han. Jo men det var ju just det jag inte hade..... jo det är ju skyddet som gått sönder... - va, du ser väl att det är glaset som spruckit? - ja glaset, skyddet som jag satte på envisisibleshield glass som det heter .... Ööhhh.
Det som jag trodde var en plastfilm jag köpt som skydd visar sig vara en tunn glasskiva som han satte på (Jag tittade inte när han gjorde det) och det var den som spruckit. Envis som jag är trodde jag honom inte, han drar bort en tunn skiva och där under...... min nya mobil hel.  You made my day,  sa jag.  Det var tom garanti på det skyddet så han monterade på en ny gratis och önskade en trevlig dag :) och händer det igen är det bara att komma in igen.
Och jag som gått o morrat i några dagar helt i onödan.....
Nu lovar jag att snabbt sätta på yttre skal också,  köpte ju fyra då jag inte visste vilket jag ville ha.... hepp

Lycka

"Jag ska lära henne allt jag kan", o nu har Java lyckats komma upp på berget. Stolt som en tupp står hon där uppe...... inte lika road när husse och matte kommer och bärgar henne ner.

lördag, juni 27, 2015

Momo

Underbara unge, Rasmus säger mormor.  Jag, B och hundarna var barnvakt några timmar, sådan glad kille och mamma Malin hade förberett middagen så det var bara att äta, efterrätt fanns också och en påse godis till barnvakterna,  så omtänksamt <3

Distans

Har fått lite distans till det kraschade glaset på nya mobilen, men måste bara säga att den föll ur min ficka när jag skulle bära in matkassar från bilen,  o inte speciellt högt......HTC n har varit med om det flera gånger :))
Måste tänka om nu,  vad är ett materiellt ting,  det finns så mycket annat som är/kunde varit värre. Kram moget Cissi.
Igår kom Alexandra m fam hit för karlarna skulle spela golf idag på morgonen. Dom drog iväg tidigt, medans jag, Alex o Milo umgåtts nu på förmiddagen. Jag passade på att ta några kilometer på löpbandet också,  gjorde av med lite negativt energi.....nä just ja, jag skulle sluta älta mobilfan. Hundarna sköter sig så exemplariskt med barn,  Lovely.
Ikväll åker vi o h är barnvakt till Rasmus :)

fredag, juni 26, 2015

Precis så...

.... här känner jag mig

Why...

Ska man skratta eller gråta? Har haft luren två dygn, skit kvalitet på glaset. En HTC tål att tappas! Hade tyvärr inget skydd än, det var beställt och kom med posten....... en timme senare.

Hjälpsamma

Ledig dag studsar (jo ibland överdriver jag) ut till löpbandet efter frukost. Men har insett att jag gör bättre resultat om jag inte vet hur länge/långt jag sprungit....annars blir jag trött redan efter en kort sträcka o frustar och slutar, kommer jag långt blir jag nöjd och slutar. Antar det är psykologi, när jag inte ser orkar jag längre, och blir positivt överraskad när jag tar bort handduken..... o kör ett tag till.
Väl inne tänkte jag göra några övningar på golvet (varför inte ute i fina gräset??.... Jo det är så att det regnar ute idag... med) övningar men inte helt lätt med två schnauzrar som vill vara med.

torsdag, juni 25, 2015

God kväll

Önskar en godkväll med fin himmel över Jägartorp.

Bild

Inhandlad lunch idag, o passar på att testfota lite under dan....

onsdag, juni 24, 2015

Otrogen

Ja hårda rubriker, överdos och otrohet...hua. Men om sanningen ska fram så är det för att jag har köpt ny mobil idag.....och bytt mitt trogna märke. Har nu i modern tid bara haft och varit supernöjd med flera HTC, men deras nya flaggskepp är större i storlek och tyngre än nuvarande (som jag redan tycker är stor) och jag som inte är en "handväske-typ" har svårt att ha den i fickan eller får gå och hålla den i handen.
Nu blev jag lockad till Samsung S6, den är också lite större men de behåller lite mer slimmad modell och i tester jag läst har de fått bästa betyg för kameran, vilket står högt på min prio lista. HTCn däremot har bättre ljud men då jag aldrig lyssnar på musik väger det mindre för mig.
Så det är med lite med sorg i hjärtat jag stänger av min HTC, men kommer följa deras nya modeller så vem vet om några år...

Provfotade lite snabbt en stenväxt jag har som börjat blomma lite fint, wow vilken skarp bild, kul!



Nä men

Vill bara önska er en underbar morgon....

tisdag, juni 23, 2015

Överdos

Hann rensa ogräs under en timme, påbörja hundpromenaden.....sedan kom regnet. Nä men jag tar nog en överdos av mina D-vitamin........

Bushen

Vi har ett igenväxt område på tomten, just nu är det djungel där. Försökte styra upp igår och fortsätter idag, vill inte rensa helt då hundarna gillar att fara in där, men typ gå in med machete....bana väg. Nu har det iallfall blivit en gång in och det är lite ljusare där inne så att inte alla kryp ska trivas......snigelsoppa till middag?

Vädret

Jobbigt samtalsämne nu, och just ja nu blir dagarna kortare.....eller mörkret kommer fortare kan man säga, och sommaren har inte ens börjat. Hörde precis på radion, "Sverige är fast i en kallfront, ingen ljusning de närmaste 10 dagarna..." Mulet och regn idag och 10-13 grader.........ska man skratta eller gråta? jag börjar nog gråta snart....behöver solen.....
Detta är den sämsta maj och juni vädermässigt, i mitt liv................

Ska släppa detta och fokusera på annat, var bara tvungen att få spy lite........

måndag, juni 22, 2015

Påhittig

Kommer frustrerande nog inte upp i soffan där Solo "tar skydd" mot små pirayatänder......."då drar jag ner dig" :)

söndag, juni 21, 2015

Liten

Idag har vi fått lite vettigt gjort, hittade faktiskt lite halvspontant ett nytt soffbord. Vårt nuvarande bord (som vi för den delen fått ta över av fam Malin) har ej valpvänliga ben, två gånger har Java skrikit för att hennes ena ben kilats fast. När de ligger och brottas på rygg på golvet så har benet körts ner i det kilformade bordsbenet. Så när vi jobbat o ej har koll har vi lyft bort bordet, nu slipper vi det. Det nya skulle såklart oljas in, så det står på torkning men ni får se bild :)




















 Sedan nyttjade vi solen som tittade fram idag, man vet ju aldrig när den kommer nästa gång. 

Java är väldigt bekymrad över berget vi har på tomten, Solo springer upp där men lillfröken kan inte, o vet inte riktigt om hon förstår eller uppskattar när jag säger "du är för liten". En vacker dag lyckas hon, hon väljer just nu bara totalt fel väg.....bergskammen mega branta delen.

lördag, juni 20, 2015

Över

Nu är midsommar över......blue sky.


Regnsommar

Döper midsommar i år till regnsommar, vi hade 23,5 timmars regn gårdagens dygn. Som tur är var vi ett glatt gäng, rätt inställning och rätt kläder. Sedan God mat och dryck så var kvällen iland...

torsdag, juni 18, 2015

Results

I förrgår var sista gången för träningen, det har varit så kul...men sååå jobbigt. Det gången vi sprang 7,5 km vilket jag aldrig gjort i hela mitt liv, efter det passet bokade jag in ny träningsomgång i höst, galen eller ej men shit vad jag var stolt över mig själv....det här vill jag inte tappa. The results from the boots Camp training;  jag vet att man inte ska titta på vågen men jag har tappat 4,5 kg....även om det inte syns jättemycket, byggt muskler, inget gäddhäng på armarna, midjan har infunnit sig igen, fluffet på sidorna minskat....de större träningsbyxorna trillar av. Keep fighting!
Före och efter 6 veckor styrka....

Mission completed

Igår kl 20.30 gjorde jag och B high five i bilen, Mission completed!
Minns hur vi satt i julas och Malin pratade om att ta körkort, det har man ju hört förr men nu var det ett annat driv.......spännande.
Hon har sedan dess/våren kört på bilskola, ofta och varit aktiv, jag och B har övningskört med henne (det har varit nyttigt även för oss, lite svårt i början men sedan kunde jag slappna av ;) Under perioden för skrivning och uppkörning var jag lika nervös som hon, utom vid sista uppkörningen (då satt jag i trädgården med hundarna och var helt cool, det kändes bra i magen) så kom samtalet......"Mamma, jag har körkort" wow, vilken lycka då jag sett allt slit och kämpande.....det är verkligen inte plättlätt att ta körkort i Stockholm idag.

Igår hjälpte jag och B att få hem deras nyinköpta bil från norrsidan av stan, för att slippa köer åkte vi på kvällen. När bil och Malin var hemma-------Mission Completed! High Five! Bra jobb!

Ska bli skönt med midsommar, Boot campträningen är slut, summering.......det blir nästa inlägg

onsdag, juni 17, 2015

Spett

Snart sommarlov, sommargåvan av jobbet

Fin

Fin morgon....måste bara visa, är ju så snabb då det är sk#tväder.

tisdag, juni 16, 2015

Blir så..

....ledsen när de säger att det inte kommer vara fint väder till midsommar. Blommorna sköter sig och visar sig från sin finaste sida, men kommer sakna solen.....