.

.

måndag, februari 29, 2016

Tappad form 2

När vi ändå pratar om "tappad form" så faller kanske jag in där, inte så mycket kilovis....men styrkan. Kör man inte dessa armhävningar, sit-ups mm rasar det snabbt......jag är svagare. Boot campen startar igen 4:e april HÄRLIGT. Sedan har jag faktiskt idag anmält mig till en "Träningshelg" med detta gäng ia training och bästa pepp coachen Katrin. Galet eller..........
Sedan när jag tvekade då jag inte känner någon fick jag detta mail......... såklart man köööööör!!! Bästa PT!

Tappad form

Korvarna som var så fina och mustiga igår ser inte lika charmiga ut idag..........

Ny vecka

Ny vecka nya tag, har en ganska skön känsla i magen hoppas den håller i sig. Endast två eftermiddagsaktiviteter denna vecka, jag hoppas på mer sol (not nice minus 7 gr nu på morgonen, men det är bara att stå ut), fick skön laddning av "familjebatterierna" i helgen, och har glatt mig så de senaste dagarna över hundarna, de sköter sig bara bättre och bättre...så kul när träning ger resultat. Vet att jag klagar på att Java har svårt att koppla av, men här har vi faktiskt bildbevis på att hon kan relaxa mitt i barnlek :D
God måndag!

söndag, februari 28, 2016

Söööndag

Idag blev det impulsträff vid grillen, härligt och härliga sol. Bägge döttrar med familjer och lillebror med familj. 9 vuxna och 5 barn det blir så intensivt och härligt, jag gillar det! Utemöblerna avtorkade, fällar och dynor över hela trädäcket.... solstrålar.  Korv med bröd och kaffe, så enkelt kan bli så gott....och nej det blev inte så många bilder, jag var närvarande istället :)

lördag, februari 27, 2016

Lööördag

B är ur form idag så vi måste ställa in dagens inplanerade 50-års fest. Vakuum... jag och hundarna intar trädäcket och tomten några timmar, bara sitter. Solo ligger och njuter, Java rusar runt.... det är ju farligt att ligga still. Inplanerade hundvakten kommer ändå, Rasmus och Java = kompisar. Lugn kväll framför oss.

fredag, februari 26, 2016

Kul

Spårningen idag gick jättebra, Lennart som "farbrorn i skogen" hette hade lagt spåret av djurblod på morgonen. Han visade hur jag som förare skulle bete mig, låta Java jobba i lugn o ro. Han beskrev tyst hur han lagt spåret, när han sa här gick jag höger.....så mycket riktigt drog Java höger, sååå kul att se. När spåret var slut låg en rådjursklöv, spännande tyckte Java. Ny spårning om en vecka, då ska även Solo få köra ett såklart.

Sedan begav jag mig till Hanveden sandområdet , skönt med stora ytor där glada hundar kunde busa....o glad matte.

Här höll en sork på att bli av med livet, hundarna tröck ner näsan och upp hoppar en fet sork.......spännande, eller inte. Väl hemma satt en kopp varm choklad och en ostfralla bra. 
Nöjd Cissi och nöjda hundar. 

Farbror i skogen

Idag ska jag möta en farbror i skogen (B tyckte det lät sådär...)han har lagt spåret på morgonen och ska visa hur man spårar med hund. Jag har gjort det nån gång tidigare med Tuva och Saga men tyckte det tråkiga var att lägga spåret, som man måste göra nån timme innan. Han lägger spåret så kan man bara koncentrera sig på det roliga, att spåra. Vi hoppas det går bra :) återkommer efter lunch.
Jo jag vet, hund, hund, hund.... livet just nu.

torsdag, februari 25, 2016

Fort

Redan torsdag, fredag för mig.............shit vad dagarna springer iväg. Tyckte det inte var länge sedan jag skrev allt som var bokat denna vecka, nu är det bara fredagen kvar. Hej hopp........

onsdag, februari 24, 2016

Feelings

Åkte hem redan 13 idag, ingen trafik, solsken och bra musik..... hemma på 40 minuter, då blir man glad. Hann med en kvart i denna trevliga position innan jag o hundarna skulle till veterinären (lite bättre, fortsatt medicinering 1045 kr o ny tid om 1v)

Nya

Inte ofta man har kontanter nuförtiden, fick dessa igår och första gången jag har en ny 50. Ska gå och köpa en räksallad till lunch.....men vill inte riktigt lämna dem ifrån mig, borde man inte spara första ny sedlarna? Fast när blir de värda något.......om 100 år..........

tisdag, februari 23, 2016

Bryta axeln

Jag tror jag bröt axeln om så för en stund... kom precis in från skogen, men idag var det inte kul. Så halt att det var läskigt, och ännu värre efter min vurpa. Halkade o välte, lyckades ta emot mig med vänsterarmen bakåt och resten av mig åker frammåt. Några sekunders vakuum, innan jag inser att det bara gör ont men inget av. Solo stannade och stirrade, tog tre språng till mig slickar mig i ansiktet och klättrar upp i knät på mig där jag sitter (Java virrade runt o brydde sig inte, men hon är bra på annat). Tänk om något hänt, hundkurser, jobb, min träning, min o Bs vårplan.... ja hua vad jobbigt allt skulle bli. Det glädjer mig att Solo skulle försöka få liv i en om man tuppar av nån gång :))))
Våren får skynda och jag kommer ta det lugnare.... känner nu hur fint smärtan flyttats till ryggkotorna...

Återkoppling

Mailade lite med instruktören från gårdagens lydnadskurs, fick som svar .....
Du har verkligen en fin och härlig liten Java :) Lägg bara ut targeten och låt henne leta upp den själv. Hon ska se att du lägger ut den. Och belöna alltid ut från dig. Dom flesta hundarna älskar att få leta upp och springa mot target. Ska bli roligt att få se er igen om 1 månad :)

.....känn no press, nä men det är det här som är så bra. Nu vet jag att jag ska åter om en månad och bli "kontrollerad" (i positiv bemärkelse) så då tränar man.....

måndag, februari 22, 2016

Allt me?

Javas lydnadskurs började redan 17 i Haninge hundhall, hej o hå lite stressigt blev det. Förberedde gott godis och leksak i ryggan, glömde klickern, glömde apporten, glömde lapp som skulle med, tog Solos halsband istället för Javas.... Öööhhhh. Men hunden var med och hon kunde ju vara lös så kopplet behövdes ej, apporten tar vi nästa gång så det blev bra ändå. Å hon e sååååå duktig, Java skrutt. Vill och snabb som blixten, och förstår. Hon imponerade idag :) nästa tillfälle är om fyra veckor så nu ska här tränas. Men vi börjar med att sova lite Zzzzzzz

söndag, februari 21, 2016

Full

Kan det bli fullmåne i natt tro.....

Sopa

Efter en uppiggande frukost försöker jag sopa fram våren, både ute och inne. B är på tele2arena jag och hundarna pysslar hemma, Solo får ta det lite lugnt dumma öga, Java får ta det lite lugnt o ladda inför en full vecka.
Mån-tävlingslydnad kurs
Ond-sista tillfälle slyngelkurs
Ons-vet m solo
Fre-provapå spår
Hej o hå, var rädda om er.

lördag, februari 20, 2016

Jodå

Inte kul.... men gjorde det

Gott

Trevlig kväll med jobbet och mycket gott. Blev såklart hämtad så jag kom säkert hem, kärlek.
Idag blev det havregrynsgröt till frulle, känner mig mätt efter igår... Idag blir det löparbandet. Nu kan jag börja fokusera igen...

fredag, februari 19, 2016

Half

Jaha då har man kört half, darttävling.... gick sådär, slutade på 1 p.. men jag var inte ensam.

Tåg dag

Jaha, idag bar det iväg med tåg till jobbet, vi ska spela dart och äta middag efter jobbet för att fira inlämnade och godkända patent. Hua så jobbigt att ändra morgonrutinerna...

...mot tåget........nääääää
....såhär gick jag, det tar ca 14 minuter till tåget, men jag gick  29 minuter innan, gillar inte att stressa och vill ha koll att "reskassa" tågkortet är laddat o funkar...jag hann :)

torsdag, februari 18, 2016

Babbel

Idag har vi haft uppdaterad utbildning i GMP (Good Manufacturing Practis) hela förmiddagen, och eftermiddagen en form av konferens men här på jobbet i våra "team" och pratar om hur 2016 ska se ut och funderat ut olika mål,  KPI (Kee Performance Indicator) vad vi ska jobba med. Jättekuuuuul..........

Lätt huvudvärk, snart ska jag åka hem..........

onsdag, februari 17, 2016

Kurs med ro

Kvällens kurs tog Java med ro, det var mycket teori....... Java låg och väntade, sa nästan - har du inte babblat klart snart till kursledaren. Det är en seger för mig, inget pip inget stress... you go girl.

Öga

Jo tyvärr har symptomen i Solos öga kommit tillbaka :( hon är besvärad, kisar, det rinner och kliar, antagligen pga att hon har ont. Ringde veterinären igår på dan och hon ville vi skulle komma in bums, därutav fick husse göra en akutinsats och lösa det (då han jobbar aningen närmre). Det blev insättning av droppar och kortison igen, troligtvis avslutades behandlingen för tidigt....nu kör vi igen och hoppas det blir bättre denna gång. Ny veterinärtid i morgon för att se att pupillen har vidgats som den ska.
Pluttan......men hon är såååå duktig, inte ett ont ord mot veterinären trots att de "duttar" med en grej på hornhinnan för att mäta trycket.

tisdag, februari 16, 2016

Tunn lunch

Hade en jätte bra matlåda från gårdagens middag..... som blev kvar i hallen hemma. Suck! Det blev lite tunn lunch idag, hann inte ut o handla. Men när jag lite senare än vanligt äntligen kom hem stod Malin o vevade i en gryta, barnen och A lekte på golvet. B var ute med hundarna (efter att ha akutbesökt veterinären igen med solo o ögat, som tyvärr blivit sämre igen) Gott med middag, tacksam.

Lejon

Idag packade jag handväskan med ett lejon, en gorilla, en noshörning och kinder ägg...................har tråkiga möten på jobbet idag så jag måste ha något att göra :D

 
Näää, men jag hade lovar följa med Rasmus och Malin till doktorn för ett rutinblodprov, då måste ju mormor ha resurser. Fy Fn för när vissa människor har fel yrken, en helt osympatisk barnsköterska i mottagningen (det var därför jag skulle med, sist de var här vart det kaos pga denna stressade omjuka sköterska) ...och hon var lika omjuk denna gång, vi han bara komma in i hallen så kastade hon sig på oss (i otrevlig ton) och stackars Rasmus fick "flashbacks"ock såklart ledsen. Tackvare att jag o mamma Malin tog det så lugnt så gick det till slut bra med besöket, sen att vi fick gå o ta proverna på vårdcentralen gjorde inget för där var de helgulliga och Rasmus var jättedukig......då får man äta choklad klockan 09 en tisdagmorgon. 
Jag hade stor lust att tala om för den sköterskan att hon hade helt fel yrke...tänkte säga lite till men avstod.....ifall Malin måste gå dit igen :)

måndag, februari 15, 2016

Mat

Okej, god middag blev det hemma i alla fall. Vi gjorde tortillini gratäng helt i vår smak... tidsmässigt.

Koka färsk tortillini 3-4 min
Stek bacon och röd paprika i mindre bitar.
Häll av vattnet på tortillinin o tillbaka i kastrullen, i med bacon, paprikan och ca 2 dl grädde och krydda, vi kryddar med chiliflakes.
Puttra ca 5 minuter, lägg allt i en ugnsform på med ost o in i ugn 225 grader ca 10 min.
Tjing, middag klart på ca 15-18 minuter.

Nja

Kan ju meddela att klyftpotatis inte är det piffigaste att köra i micron, god lunch.... hade behövt det där glas vinet nu....