.

.

onsdag, maj 31, 2017

Mynt

Jaha dessa mynt, vad ska man göra med denna? Den har legat orörd sedan typ 1985.....
Ska jag tömma den för att "få" 100 kronor (innan en kronan tas bort) ? Eller ska jag stoppa ner den i "arkiv-lådan" igen tills nån får ärva den med mynt i? Men antar att det kommer ta några hundra år innan mynten blir värdefulla..... 

Skalle

Såg denna i skogen idag.....

tisdag, maj 30, 2017

Gult

Kom in från Kvällspromenaden, wow vad gul o fin detta träd är på vår tomt.....o syrenerna är i blom...

Grön

Nu börjar skogen bli riktigt GRÖN...

Jag då

Vaknar idag ....av B´s larm, tänker två sekunder att nåt är fel, säger sedan rakt ut-" men jag då"? 
B hoppar till då han trott jag redan gått....noooo glömde ställa larmet i går kväll då jag stängde av det på morgonen eftersom jag gick upp innan det ringde.
Blev 45 minuter sen till jobbet, lite köer och trängselskatt men det är väl inte hela värden, nu är jag på plats i alla fall.....men det tar lite tid att bli "normal" igen efter en försovning.
God tisdag till dig!

måndag, maj 29, 2017

Skott

Stenskott deluxe på 73:an....blev skiträdd innan jag förstod vad det var. Ser nästan ut som nån skjutit mot bilen, men så var nog inte fallet. Jaha.... till å byta framruta då, jippi.

Klämdag

Gick förbi vår planeringstavla på jobbet, blev glatt överraskad......måndag me :)

Lugnare

Nu börjar vi se ljuset i tunneln...

...det har varit en full Maj, mest av hundaktiviteter, kul saker men det tar ju ändå lite ork o kraft. Jag fick bra vibbar i helgen, två nästan tre heldagar på tomten i sol Härligt. En kollega sa nyss här på jobbet "skönt man kommer till jobbet så man får vila upp sig" två barn, husbygge och idrottsaktiviteter för barnen, förstår varför och hur han tänker.....men det är lite trist att det blir så.
Alla jagar tiden.........
Stanna upp om du kan.............
Prioritera om..............

söndag, maj 28, 2017

Mor

Att vara mamma till mina fina tjejer är underbart, jag är så glatt de vuxit upp och blivit starka individer. Vi har oftast kontakt dagligen, vi vänder oss till varandra när det hänt något kul och när det hänt något trist. Idag jobbar en och en är på sjön, men vi har pratats vid flera gånger. Åå nu nyss kom ett blombud..... Tack fina ❤️

Länge

Vill ju må bra och vara en mamma länge... så började dagen i ett svalt utrymme vid garaget. Nu är det trädgårdsarbete som gäller, drick mycket vatten idag :)

lördag, maj 27, 2017

Creepy

Köpte natur-gott hundgodis på utställningen, men erkänner det ser lite creepy ut....... men hundarna gillade det :)

Varm utställning

Vid 10.30 begav vi oss mot Gimo, norr om Uppsala. Jag hade tänkt ställa Java men då hennes uppfödare kom fick hon ta det, utställning är inte riktigt min grej... tycker lydnadstävlingar är roligare.
Toppenväder och trevligt sällskap, det gick halvbra för Java (excellent 3 CK), men jättebra för två av kenneln andra hundar, kul.
Hemma vid 18.30, stannade vid vår pizza där vi mötte härliga Katrin min Boot camp tränare.... så glad man blir att man beställt sallad, moahaa......

fredag, maj 26, 2017

Härlig dag

Härlig dag snart till ända, jag har planterat lite blommor och satt potatis... hela 8 plantor kommer det att bli. Men charmen är faktiskt bara att sen gräva upp dem, kanske med barnbarnen och en hink brukar vi få iallafall.
Bar bort en större bräda under armen, när jag la ner den satt där en fripassagerare.... ogillar den typen.
Nu grillar vi lite till middag och laddar för hundutställning i Gimo i morgon.

Personal

Idag också en #jaggörvadjagvill dag, vilken lyx. Efter kaffe och en långpromenad i skogen med hundarna drog jag till Plantagen, det var längesen. (Första åren i huset åkte jag dit flera gånger i månaden). Jag hade en lista vad jag skulle ha, allt började ok men jag gjorde ett misstag idag....klädseln. När person nummer fyra fem frågade mig om råd/om jag jobbade där tog jag en blomma och plånbok i famnen och började se förvirrad ut, då gick det bättre. Jag kommer aldrig mer åka till plantagen i "skogsbyxor" och svart t-shirt.....

torsdag, maj 25, 2017

Njöt

Idag njöt jag, fint väder och inget inbokat. Hade faktiskt en träningstävling på brukshundklubben inplanerad men strök mig igår, kände helt enkelt att jag inte orkade. Var så stolt över mig själv att jag kände efter, och tog rätt beslut.
B for till golfbanan på morgonen, jag för första gången kunde gå och "vår-besiktiga" tomten. Rensade lite ogräs, klippte gamla grenar, planterade sockerärtor och hängde upp tyngder i plommonträdet för att sänka grenarna, inte snyggt men så gör man visst. När B kom hem på eftermiddagen körde han poolstädning o jag och Java for till brukshundklubben (he he) , men då kändes det okej och vi var där bara 45 minuter inte tre timmar. Å sen.... drog jag till pulkabacken och tränade mig själv lite, yeehhhh. Nu är vi alla ganska nöjda och dagen är snart till ända.

Återställt

Kom upp i morse och såg tomrummet efter blomman, sopade, styrde om övriga blommor.... ta da.... ordningen återställd. Nu har barnbarns blomman fått platsen.

onsdag, maj 24, 2017

Vardagsgrill

Idag har jag kört/suttit i bilen nästan fem timmar, en timme i morse, en o fyrtio hem, en och en halvtimme ut till pappa i Stenhamra... och nu en timme hem. Det är nog därför jag är sjukligt glad av att gå i skogen....
Hade iallafall en väldigt trevlig kväll hos pappa och Anita, grillmiddag så perfekt efter bilköer. Körde ut en stor hibiskusblomma till dem som inte får plats hemma hos oss, nästan så vi hade problem med transporten...

... o vill tillägga, denna blomma fick jag som litet skott av pappa för ca 30 år sedan, detta är "mammaträdet" som jag i sin tur tagit skott av i alla år. Nu har döttrarna, svägerska, jobbarkompisar barn av denna, power!