.

.

torsdag, augusti 31, 2017

Mutter mutter

Jag har gått o lagt mig... trots fotboll, nån muttrar där ute "sluta lägg ner bollarna på målvakt, för i helvete".... fniss.
B helt seriöst hade passat som fotbollstränare på hög nivå, han ser och läser spelet så bra alltid.
Godnatt Heja Sverige

Svamp o halt

Undrar om nattens regn kommer sätta fart på kantarellerna? Höll span idag men hittade bara annat....

Höll på att sluta med bruten handled, men som tur är verkar jag inte lida av benskörhet... än. Halkade på en bergshäll, landade på benet och tog emot mig med handen... nu bara lite ont i ryggen, fick väl nån kotförskjutning.... där fick jag för stretching och vitaminer igår... ..

I morgon

Hade ju en tid uppbokad i jobbets kalender "placeholder" som det så fint hette......i morgonkväll blir det....


onsdag, augusti 30, 2017

Att komma ihåg

Det är konstigt att man har flera saker som "borde göras" regelbundet, oftast för sin egen skull o hälsa men det är svårt att orka och framförallt komma ihåg. Ikväll har jag gjort flera bra saker bla stretchat, tagit vitaminer, gurglat fluor och använd hårinpackning (fick damma av burken först).
Kanske lite höstfeelings, men vill fortsätta vara smärtfri o måste ju hålla sig kry.... ingen garanti men man försöker....
God kväll

4 år

Idag fyller den här stora killen hela 4 år, första barnbarnet...wow vad tiden går. Minns hur jag gick orolig och väntade tills rapporten kom att "Han är hemma nu".....cool känsla.

Grattis Rasmus på 4-årsdagen



tisdag, augusti 29, 2017

Team

Team Cissi & Java, yeehhhh. Idag träning på vår grusplan hemmavid, oups nyskövlad plan.... luktade spännande. Träningen gick toppen, vi körde "gamla" startklass momenten men hon kom ihåg, några tjuvstarter men då gjorde vi om och gjorde rätt :) 


Nu trött Cissi.....

Fel

Ååå jag som trodde att det var ett tuggummi i fickan.....

måndag, augusti 28, 2017

Trevlig trevlig

Kvällsplikten bestod i styrelsemöte på brukshundklubben (fortsatt vara trevlig, yeehh jag kan), en av de äldre avgick med omedelbar verkan pga sjukdom.... Cissisuppleant med 100%-ig närvaro får kliva in som ordinarie... Joooo då helt ok.

Tuff dag

Nästan så att sjukskrivning ligger nära, inte riktigt men nästan. Komma ur bilen och inte tala om upp fr toastolen... Pain. Hade en ny tjej på jobbet som gick dubbelt med mig idag... behövde tillråga på allt vara trevlig, en hel dag :D

Kom nyss in från skogen, uppförsbackar gick ok.... nedför, då fick jag gå sidledes... stapplandes. Måtte det vara bättre i morgon... :p kämpa!

Inte kaxig

Hej jag heter Agda och är 93 år och kom knappt ur sängen i morse, 5 trappsteg upp till jobbet var också en pärs..........sa jag igår "skön känsla"? Idag "mindre skön känsla", vad tusan har har lår, vader och rumpa gjort innan.........döda..... bara åkt med?



söndag, augusti 27, 2017

Dagen

... fortsatte i lugnets tecken, det blev en siesta i utesoffan med hundsällskap på bägge sidor. Vaknade stel o frös, musklerna började tala om att "något hänt" i morse. En hundpromenad med fotboll i örat var bra stretching, 1p i ett derby får vi vara nöjda med.... 



Del av det som kom med fruktkorgen i fredags, jaha.. selleri, ingefära... tror jag, ska jag äta det så jag håller mig kry tro... 

Första

Första passet i löpträning avklarat, hem svettig, matt och tom blick... Nääää men det var kul..... efteråt :D
Grymt bra plan och pepp av min coach Katrin, 1,3 km uppvärmning, lite styrkeövningar, intervaller, backe x 3 och intervaller hem mot bilen. Helt klart kämpar man mer då man har "nån" som peppar.... #host, gapar bredvid (på ett hårt, snällt, tufft, schysst sätt.... många skratt fick vi också).
Barnbarnen har åkt hem, jag är ute i solen, nyduschad, nyäten och försöker tala om för Java att hon får vänta tills ikväll för lydnadsträning. Solo kör min linje, relax.... 

lördag, augusti 26, 2017

Sommardagen

Jag har tyckt att sommaren "varit" men idag känns det som om den är kvar. En tur till bauhaus för att köpa avloppsslang, sedan hem då pappa och Anita stod o väntade utanför huset för snabbfika och de skulle hämta några saker. Ut till Länna igen för inköp av en brödrost och mat. Hem sedan och Malin, Ante och barnen kom, sista poolbadet (i morgon stänger vi av värmen) och så grävde vi upp vår egenodlade potatis. Det blev inte jättemånga men räckte till grillmiddagen i den varma kvällssolen.

Kvällsrace

Hämtade B vid Stureby t-bana i går kväll vid 23, han hade varit på galej m jobbet på gröna lund. På vägen dit kör ett gäng bilar om mig i rasande fart, galet tänker jag. Ser att det är bilträff på macken på Örbyleden, djungelns billag verkar gälla.

Direkt på hemvägen är vi på väg att smälla med en bil som bryter sig in precis framför oss och drar vidare in i industriområdet (han låg i fel fil men chansade). Blir omkörda x flera, ser hur de framför oss på 73:an kör om på insidan i högra vägrenen utefter staketet.... Galet. Visst snygga bilar och jag förstår att de har skitkul, men ogillar att vi som inte vill vara med blir drabbade. Körde hem med en olustigt känsla och full fokus i backspegeln.

fredag, augusti 25, 2017

Äventyr

Att vara utan bil är ett litet äventyr. Hade en tid på morgonen till vårdcentralen, gick i hällregn med paraply.... ogillar paraply, som jag ogillar handväska, vill ha händerna fria. Besöket gick smärtfritt och bara vandra hem i samma regn. Lite plock hemma sedan var det dax att hämta bilen i Haninge, hade planerat att gå med hundarna en perfekt rastning. Men insåg att det inte blir kul att gå en timme i regn o hundarna blir dyngsura.
Hhmm..... så här blev det...
Jag i regnjacka, ryggsäck, paraply och hundarna går till pendeltåget, självklart bajsar bägge på vägen så jag får en liten påse dinglandes också en bit. Resan går förvånansvärt bra, Java säger inte ett ljud (hon avskydde hela tågstationen när hon var liten o bara pep) och Solo hänger med som coolingen själv fast det är typ andra gången hon åker tåg i hennes liv  :) 

 Vi plöjer genom Haningeterminalen, centrum och bussstationerna klockrent, nu har det tom slutat regna och paraplyet hamnar i ryggan. Det mest besvärande under resan var en trött irriterande duva som gick på perrongen och vägrade flytta på sig. 

 15 minuters promenad upp till carglass och där står den med snyggaste framrutan ....nu ser man ju ut bra!
Hemresan tog 11 minuter ......japp använder tygkassen woop woop
 

Blött

Regnig morgon....

torsdag, augusti 24, 2017

Fy fn

Hann inte hämta hundarna utan fick lämna bilen i Haninge och börja knata, B for direkt hem o tog ut hundarna istället. Jag gick o gick hamnade på skumma vägar o gångtunnlar.... ogillar, det är där allt händer :0p.
Det var ju länge sedan jag gick denna väg, ringer min hero.... kan du hämta mig (svettigt i jeans o nödig) men jag vet inte vart jag är, helt ärligt hade hamnat i nåt radhusområde. Lyckades lokalisera gofhallen och räddningen kom. 
 Väl hemma var det bara att ta tag i den där.... förbannade duschkabinen. Det visade sig att vi borrat hål där det inte ska vara, dj#@la skit beskrivning, dörrar höger och dörrar vänster. Nu är den i alla fall uppe, B har huvudvärk och jag tar ett glas vin :), retar mig kopiöst på hålen... men vi får väl köpa vitt silikon... o det syns ju inte utifrån, det är ju bara vi som vet om det.... Ööhhh. 

Jag vet ett företag som kommer få ett mail av mig i morgon ang kass bruksanvisning.... ska tusan erbjuda mig att skriva en tror jag... 


Ledig i morgon, tjing!
 

Redo

Njeaa.....känner mig inte riktigt redo, på söndag ska jag springa första passet med Boot Camp Katrin, vår lilla löpskola. Har inte riktigt kommit igång efter semestern......ja ja det blir ju ett ypperligt tillfälle att "vända trenden" BAM.
Ska lämna bilen i Haninge idag för byte av glasruta, kommer i allfall att gå hem därifrån (sist tog det 1 tim o 15 min)...kanske småjogga om hundarna är på.....

onsdag, augusti 23, 2017

Omg 2

Jaha på't igen, duschkabinbygge omgång två. Det gick dock ganska bra ikväll trots en urusel beskrivning, nu har vi "bara" dörrarna kvar.... men det får bli i morgon. Over and out

PS. Fick mitt o Javas protokoll (B tävlingen som vi avbröt i söndags) mailat till mig idag..... Oj, det gick visst bättre än jag trodde. Jag var visst hårdare mot mig själv än domaren, hade bara fått ett "fel" tills jag bröt (då jag trodde vi gjort flera fel) . Jag tar lärdom av detta och ska inte vara så hård mot mig själv utan låta domaren avgöra, blev faktiskt lite glad :)