.

.

onsdag, februari 28, 2018

Växlande

Ena stunden snöstorm, nästa sol... sen snöstorm igen. Plogbilen kom 15.30 här i området då passade jag o hundarna på att gå ut igen, skönt att slippa gå på led.
Koltrasten med fru satt en stund här o burrade, nu har jag gett dem lite äpple... hoppas det snöat klart nu.

Kvar

Jag blir kvar hemma hela dagen idag.... på radion säger de gång på gång att man inte ska ge sig ut med bilen, om man gjort det så vänd är rekommendationen. Nån timme på morgonen hade vi klart o sol men nu vräker snön ner igen. Ingen plogbil i vårt område, morgonpromenaden blev i ett hjulspår... Java drunknar nästan i de 30 cm nysnön. Suck.....

Suck

Nähä nu ger tom jag mig..... snökaos delux och polisen uppmanar att inte ta bilen... jag lyder och kryper ner i sängen igen. Försöker ta mig in senare....

tisdag, februari 27, 2018

Galet väder

Resan till jobbet i morse var en av de svåraste under våra år här i Jägartorp, bra plogat men storm, snö, och vägen var som en vit ismatta med flygande röksnö. Man såg inga filer utan det var bara att chansa, på gott o ont inte mycket trafik vid 05. När man väl fick syn på en bil framför var det bara att hålla kontakt o följa lysena, men det var bara 5-10 m sikt så plötsligt var den borta.
I Farsta blev det lättare sedan när man kom ut på norrsidan var det "torra" vägbanor o inget snöande.

HEM idag, jag lämnade ett soligt väsby med blå himmel och torra vägar .... sen började det igen efter Essingeleden. Köer, snö, snörök och blåst, vad är det för snömonster som fastnat över oss här på kanten? Det tog 1,40 hem men jag är glad att vara hemma ok, hundprommisen avklarad i 10,5 minus m vind uppskattades inte av nån av oss...

Vår till folket!

Och Ja jippi, Solo hängde med hundrastaren idag. 

måndag, februari 26, 2018

Vardag

Jaha igår tog jag verkligen det lugnt, kallt ute och B var borta på jobb på tele2.  Fick det bekräftat på mail tom av Garminklockan.... men tar det positivt, man ska ta det lugnt också.

Såååå... Idag löpbandet igen och jag är nöjd med mitt upplägg, idag 13000 steg och Kvällspromenaden kvar. 

Lydnadsupplägget är lite kivigare, idag hittade vi inte ens rutan......

Knäppa

Knäppa hund
…ny hundrastare idag, som dock varit och hälsat på hos oss 3ggr för att hundarna ska lära känna henne, jättetrevlig o mjuk tjej….tror ni Solo kom ihåg henne, eller uppskattade ny rastare utan matte o husse…..



Nej, hon vägrade som vanligt (vid nya rastare) att komma när kopplet kom fram trots 30 minuters kel o godis i hall o soffa. Det blev Java som fick egentid, hon följer med glatt och litar på de flesta människor…..husse fick åka hem på lunchen för att ta ut vårt ”problembarn” (o Java en gång till). 

Vad GÖR man? I morgon får hon ha halsbandet på från morgonen så hoppas vi att hon lättare kan ta in henne när det bjuds på godis……annars får väl nån av oss ta ledigt några dagar och gå dubbelt o köra dagisinskolning. ....Suck! Och jag förstår att ni som känner henne knappt tror mig, men hon är speciell vårt storskägg.
*************************************************
Tack pappa och Alexandra som ringde i morse och ville kolla att jag kommit fram ordentligt till jobbet i snö/trafik kaoset. Några kollegor satt 2 timmar i stillastående köer precis här utanför Bredden....30-40 bilar i masskrock.

söndag, februari 25, 2018

Kallt

Nä fy, vill ha vååååååår och barmark .... det underlättar så att kunna träna hund utan snödrivor och minusgrader. Java uppskattar inte att sitta o ligga i kyla eller blött, vi får hålla oss till att träna "stå" moment.
Idag plogade jag och la ut "rutan", hon tittade lite skeptisk.... ska vi verkligen träna här o hoppa över snöhögar? Med kycklinglever som belöning gjorde hon faktiskt några bra turer.

Fyran

När vi var till Länna igår smet vi in till antikladan..... tallrik nummer fyra kom till samlingen. Vet inte om jag är nöjd eller inte, den är ju inte lika fin som de "nya" men har väl en charm i sig med många år på nacken......

lördag, februari 24, 2018

Pessimist you bet

Idag bestämde vi oss för att åka o handla de där nattduksborden vi sett på Mio. Jättetråkig utgift, ert bord som knappt nån ser.... idag har vi två gamla bord från Ikea som jag målade vita för några år sedan. Borden fanns i grått och vitt, vi vill ha vitt som övriga sovrumsmöbler.... o toppen de fanns otroligt nog inne.

Men mio hade flyttat sitt lager, all "varuutlämning" skedde nu uppe i Länna industriområde. Suck, hade eg inte planerat att åka ytterligare...... sa till B på vägen nu fattas väl bara att de säger - tyvärr missförstånd, er vara finns inte - eller nä vi hittar inga vita..... fick till svar, min lilla pessimist och ett leende. B tar emot lådorna, in i bilen - du kollade väl så att det blev vita nu, nä det glömde han men så fort vi packar upp hemma tittar vi på etiketterna, vita..... yes!

Jag börjar laga linssoppa och B börjar montera sängborden. Jag lutar mig fram o ger min B en kram, o guuu vad rädd jag blev säger jag, trodde de var gråa (antog att baksidan var grå)......gissa vilken färg de hade..... gråa såklart. Jag kan bara småle, vad var det fru pessimist sa.... hade rätt (o vad bra då blev jag ju inte så besviken) B har nu suttit morrandes i telefonkö. All försäljning stoppades, så vi får väl se om vi får några vita.....

(o varför B öppnade, nästan började montera utan att upptäcka färgen... say no more) 

Godmorgon

Kaffe, brasa, OS, musjakt..... ja Solo råkade se lilla skogsmusen som besöker oss ibland.... såklart hon fick gå ut o "göra sitt jobb". Musen har gott om gömställen nere vid trädet så jag är inte orolig att Solo tar den, den får kanske bara en lite otrevlig upplevelse.... livet är tufft.

fredag, februari 23, 2018

Match

Träffade våra gamla kompisar Marie & Jocke från Värmlandsvägen innan basketmatchen (VM kval) en öl på o learys.... jag cola light, Cissi körde bilen.
Men asså.... Basket i all sin ära, kul och spännande sport, men publiken... och den turkiska publiken. Flera hundra gapiga högljudda turkar..... som skrek och buade osportsligt i Sveriges situationer. Sånt gör mig förbannad..... men för att överleva matchen utan att få hjärnblödning var jag tvungen att försöka koppla bort dem. Tills familjen turk bakom oss tog fram sin "sirentuta" och började.... helt ohälsosamt, o jag fick lock i örat. Både jag och B vänder sig om och blänger på dem, men inte förrens jag säger "men för i helvete gå upp där (hejarklacken) om du ska tuta" så tystnar de.....(förlåt mitt uttryck, men....) 
Sverige vann överraskande matchen, det blev onödigt spännande på slutet då vi släppte in flera mål. Från att ha leda med 10 p,vann vi med 1 p.

Nu hemma i lugnets vrå, me like. Det dröjer nog innan nästa match, den kanske går på tv :) 

Träning

Husse hamnade i caféhörnan med OS på mobilen ;) helt okej då jag ändå har fullt fokus på träningen. Java och jag kämpar på, några moment gick kalasbra medans andra..... måste vi träna mer på.
Solo fick träna på slalompinnar :)

Free

Idag ledig.... både jag och B, har hyrt hundhallen för träning klockan 13.....o husse vill följa med o titta.... vill, jo vill.

Har införskaffat ett stativ så jag kan filma när jag tränar, bra så jag kan studera oss efter o se det bra o brister.

Ikväll blir det basket på hovet, Sverige mot Turkiet.... basket, det var länge sedan.

torsdag, februari 22, 2018

Autopilot

Tur att min bil går hem med autopilot..... glömde glasögonen på skrivbordet på jobbet och orkade inte vända. Fint och ljust väder, inte halt och det är ju bara hålla sig i en fil....... resan gick bra.
Hälsningar Mr Magoo

God morgon

Idag på plats 05.30, perfekt skidor.....multitasking.


onsdag, februari 21, 2018

Vanlig onsdag

En skön och lång promenad i skogen efter jobbet <3...... förutom en löparkärring (jo hon var en kärring) som plötsligt ljudlöst dyker upp bakom oss och tränger sig förbi. Jag och hundarna blev överraskade, Java var lös och hoppade upp på henne, Solo morrade..... o jag morrade. Man kan faktiskt ropa "hallå" o påkalla uppmärksamhet innan man springer in i en hundfamilj! Hon blängde surt på oss.... kärring!

tisdag, februari 20, 2018

Polka

Denna knopp fotade jag i helgen, vår Syrén på framsidan.... den är redo. Det är jag med, helt redo för vår..... färdig med vinter, därför blir jag sååå depp av dessa minusgrader.... som ska hålla sig kvar.

Maten idag var för ovanligthets skulle vegetariskt.... vi undrade länge vilken "mat" man skulle ha i pastan, det var mest svamp.....o vi fick bekanta oss med "Polkabeta", snygg och god.

Rugg

Ruggig o kall morgon, kollade väderprognosen 2-3 veckor framåt............minusgrader konstant, Suck...nu blev jag depp.

måndag, februari 19, 2018

Kul kul

Som jag visat på andra sociala medier idag så placerade vi oss på topplistan för "arbetande hundar" för rasklubben Dvärgschnauzerringen, Dvärgschnauzrar i Sverige.

Inom lydnaden kom vi 2:a wow jättekul, o jättebra och inom rallylydnaden kom vi 6:a, helt ok.
Detta är ju en liten pepp, bonus för det slit som man gör genom åren.... ett kul slit, oftast. Jo... jag kommer oftast hem gladare än när jag åkte iväg på träning.
Tävlingarna är ett kapitel för sig, charmen, spänningen, nervositeten, glädjen o  besvikelsen ibland.. ... men då har jag min stöttande B.
Japp nya tag 2018 :D

söndag, februari 18, 2018

Kväll

Söndagkväll på Klövervägen, jag har ju då planerat tävlingar idag och Bennet har jobbat på tele2 några timmar. Nu har matkassen kommit för nästa vecka, har blivit riktigt kul.... ingrediensförrådet har öka vilket gör matlagningen roligare. God söndagkväll <3

Självstudier

Började morgonen med att leta efter "rutan", fyra koner och ett nylonband som man använder i lydnadsklass 1. Det var ett tag sedan jag använde det då vädret inte direkt varit träningsvänligt ute på ett tag, men snart sååå. Hittade det till slut i garaget bakom en trave ved.....fick halva garaget städat på kuppen.

Satte mig sedan och kollade in och börjar planera våren o sommarens tävlingar, noterat de datum och orter som kan passa oss......det kan nog bli en del tävlingar i år med :) Solo ska få göra sin debut i rallylydnad, spännande. Kollade sedan in youtubeklipp på tävlingar i lydnad, bra att få se misstag och även hur duktiga många är, det lär man sig massor på. Nu har jag en i knät som pockar på lite uppmärksamhet.....vi tar o avslutar dagens teoripass då. /Hej

lördag, februari 17, 2018

Tjolahopp

Morgonen startade kalas....faktiskt ett kg mindre på en vecka, bra koncept. 

Härligt att se hur perlagonerna sträcker sig mot ljuset, vi är många som vill ha vår.

Sedan drog vi på en impulsträff till Kungens kurva o stötte på Malin och Ante.... utan barn. Trevligt att ha trevligt också, men jaha... det blir till att springa i morgon också.... 

fredag, februari 16, 2018