.

.

torsdag, januari 31, 2019

Torsdag

Nu några fullspäckade dagar.... full rulle på jobbet, jobba hemma i morgon, Alex flytt, försöka hjälpa, B är på konferens, hundar ut, hundträning, Pernilla Wahlgren show.....
Längtar nästan lite till söndag....

onsdag, januari 30, 2019

Spruta

... Jag visste det... sprutan.... men vägrade..
Hittade parkering, fixade p-app och hittade till Neuro center som låg i ett hus mittemot sjukhuset. En jättetrevlig lugn doktor tog emot, han lyssnade på min "story" hummade, tog ett blodtryck (som var enligt skolboken 120/80) och han var ganska säker på att det är migrän jag har periodvis så sa han att det finns bra studier på att "Botox" hjälper. ... tyckte han jag var skrynklig??
Nä men seriöst så har jag också hört det men tack... Nej tack, inga sprutor.... Just nu. Vi bestämde att om jag ångrar mig så är det bara att ringa så får jag komma tillbaka, jippi en läkare som inte bara "vill bli av med en" sen skrev han ut två modeller av värktabletter också, tack tack. Jag gick därifrån helglad, januari är och min första huvudvärksfria månad sedan augusti.....men bara det att jag kan ringa o komma tillbaka känns guld. Botox.... ja kanske ..

Sen drog jag till Fredhäll o tog en fika med Olle, länge sedan. Riktigt kul att gå "på fik" o trevlig att sitta och prata i lugn och ro. Sen hem till borgen, Jägartorp Klövervägen ❤️





tisdag, januari 29, 2019

Stora killen

Åkte o passade Rasmus och Sally då Malin o Ante skulle på föräldramöte på ny skola som Rasmus ska börja i till hösten.
Oj vad tiden går, äldsta barnbarnet snart inte på dagis längre :)

Memory körde vi såklart  ... till Javas förtret. .., men hon är nöjd om hon får vara med.


I morgon ska jag till neuro för huvudvärksutredningen......drömde igår att de skulle ge mig nån medicin för att framkalla en hjärnskada för att sedan återkalla den, vaknade jätte rädd o arg, hade vägrat låta dem fortsätta. Så om han kommer med en spruta..... då springer jag! 

Nya tag

Ny dag, nya tag......lite udda sysselsättning, handlat sprayfärg o färgmärker våra nya verktyg på labbet. Då vi ofta "uppfinner" egna små anordningar att pumpa lösning genom och hänga produkter i så behöver vi en verktygspark.

Men....Graffiti är nog inget för mig......svårt ju, det rinner blir "plump", men man ser vilken avdelning det tillhör i allafall om det "får ben" ......he he.





måndag, januari 28, 2019

Jo men

... dagen förflöt i nästan samma slag hela dagen. God middag iallafall och nu ligger jag under en filt i soffan och inväntar en bättre tisdag.
❤️

Fy måndag

Ingen bra start på dagen, skyffla 10 cm snö.....sen började det med att motorhuven larmade "Öppen" ("vi" fyllde spolarvätska igår) stannade vid ica o försökte smälla igen den, körde vidare samma felmeddelande....stannade i nya området på ängarna försökte igen. Näää jag får väl åka såhär då, men inser att det kanske inte är det bästa om motorhuven öppnars sig under färd :/ ...ringer min B ♥ Nej, sa han kör inte upp på motorvägen....hupp får fortsätta rakt fram till Österhaninge.

Inga väglysen kolsvart, vänder på lämplig plats och stannar igen för att försöka få till det, river åt mig vår reflexväst.......känner mig riktigt duktig, står där i mörkret, snöstorm utan jacka (men reflexväst!!).
Lyckas tyvärr inte utan få vända hemåt............efter att ha mekat en stund med ficklampa, mejsel och spray får Bennet det att gå i lås.

Hamnade såklart i köer, köer och köer, men kom till jobbet till slut såååå kaffesugen. Väl inne på min plats inser jag att datorn ligger kvar i bilen (suck) bara att ta på mössa o vantar igen och gå 10 minuter tillbaka till bilen.....Nä men det kunde ju varit värre, den kunde varit glömd hemma tänker jag.... o jag får ju några extra steg dokumenterade idag.......nähä det får jag inte.....klockan låg på laddning i köket så den glömde jag (ligger den inte på sin plats enligt morgonrutin är det kört :p).

Fattar ni hur jobbig morgon jag haft ;) , inget gått enligt rutin, hua!


söndag, januari 27, 2019

Färger

Trots minusgrader fick jag lite vårkänsla, två nya färgglada badrumsmattor ...

Cooling

Husse tog morgonpromenaden som vanligt, jag dammsög undertiden.
Frulle och skidor på tv

Gillar att ta ett motionsvarv i skogen på helgen, det är så lagom tungt nu med snön o jag går offroad. Tog med mig Solo som behöver muskla upp sitt ben.....hittade ett stretch täcke i neon som vi knappt använt. Det med sele över perfa, snyggaste tränings outfiten.






55 minuter senare, en med is i skägget och en med röda kinder.. . 

lördag, januari 26, 2019

Lycka

En dvärgtax har varit försvunnen från Högdalen i snart 3 dagar, försvann från promenad med hunddagis....mardröm, dvärghund och denna kyla.....självklart ville jag hjälpa till, hittar ju i området. Mötte upp vid 13 Ågesta golfbana idag, och precis när vi ett gäng står o pratar kommer det upp på flödet att han är hittad ok vid Farsta ridskola i ett skjul. Sån lycka, tänker ju på hur jag hade känt om det varit min hund.....
Tog chansen att få en fin promenad när vi ändå var på plats.....





Hemma nu i kväll har jag suttit och planerat in lydnadstävlingar för hundarna....EVENTUELLA tävlingar för hundarna :) B insåg att han måste hitta golfbanor i närheten, bra ide´. Kommer antagligen bli ca 3 tävlingar/hund i vår........men jag väljer av dessa. Nu får vi rycka tag i träningen igen .....börjar känna mig taggad....

fredag, januari 25, 2019

Ledig fredag

Åååå vad skönt med en ledig fredag, morgonkaffe och en skogspromenad i lugn och ro.... kan inte bli bättre.



Städ, tvätt o vattnade blommorna. .. sedan drog jag till Farsta o mötte upp Alexandra. Hon skulle skriva på kontraktet på lägenhetsbyte med en dam/tjej /tant (4 år yngre än mig) som hon ska byta lägenhet med och kommer då till Älvsjö. Sååååå grymt skönt, vår sida av stan.
Vi tog en paj o kaffe (260 kr. ...förlåt men hänger inte med) sedan när hon drog till T-banan strosade jag själv en timme ... wow. Det blev två örhängen och en sminkborste :)

Nu hemma fredagskväll så skålar vi.... jag (B tog en rom) i bubbel och är glada för Alexandra och pojkarnas nya framtid.... även om jag vet att det kan ta lite tid att få ... hmm alla pusselbitar på plats.


torsdag, januari 24, 2019

G gatan

Att köra Götgatan vid 17 är inte min grej......skulle skjutsa B till Medborgarplatsen 

Kort men lång

Igår ville Malin och barnen hänga med på eftermiddagspromenaden i skogen, mysigt. Lite annorlunda, vi gick en kortare slinga men den tog längre tid :D

Lek med pinnar, halkande, kissnödig och spanande efter rådjur som............ "konstigt nog" inte visade sig idag :p

 Bra kämpat av barn som kom precis från dagis.....ok Sally 3 år fick åka på mormors rygg ett tag.



onsdag, januari 23, 2019


Dum

Det går inte att bifoga bilder längre när jag skriver blogginlägg direkt i mobilen.... morr. Därutav lite stiltje här, jag jobbar på det....

tisdag, januari 22, 2019

Hund vab

Har fått två långa ljusa hundpromenader nu måndag och tisdag, hundrastaren sjuk så vi har pusslar lite o jag har åkt hem tidigare med jobbdatorn.

Java var lös, tur att matte "hököga" hann se rådjuren som studsade 20 m framför och tur att vi har 100%-ig inkallning på henne. Rådjuren stod länge o spanade att vi rörde oss bortåt......




måndag, januari 21, 2019

söndag, januari 20, 2019

Effektiv dag

Inhandlade flyttkartonger sedan åkte jag och hundarna till Lidingö för att hjälpa Alexandra att packa lite inför flytten. Vi tog sådant där svårt o tråkigt som "städskrubben", hall, prydnadssaker, det som hänger på väggar, pyssel barnen gjort mm, det vart riktigt bra och effektivt. Devin sov middag större delen, Milo lekte själv eller med kartongerna och hundarna la sig i hallen.




Sedan åkte jag för att hämta Bennet vid färjeterminalen "Viking"......ogillar skarpt den vägen (kände mig som Pernilla Whalgren....nästan, ni som såg senaste avsnittet :)) åkte fel en gång (ja trots GPS)...blev sedan "tutad" på en gång....ja jag råkade byta fil lite fort.....men annars hade jag hamnat i Nacka....o jag bad om ursäkt med blinkern. Väl inne vid färjeterminalen fick jag brottas med taxibilar och ställa mig på olaglig plats för att hitta min man.
Nu är vi hemma
Nu tar vi söndagkväll



lördag, januari 19, 2019

Kväller

Kvällspromenaden avklarad......hua fullmåne?



.. .. och favvo programmet Animal planet "I was britten" på tv :D 


fredag, januari 18, 2019

Bra fredag

Jag ogillar egentligen att jobba fredagar, men gör det varannan. Idag var en kul dag, förmedla till nya i vårt projekt vad vi jobbar med, heldag i konferensrummet. "sprang" från jobbet 14.15 och hann hem precis så att jag och hundarna hann gå en timme i skogen under solnedgång ..... bästa fredags feelings.