.

.

torsdag, mars 31, 2016

Kämpa

I år ligger påskliljorna rejält efter hos oss, dom hade ingen koll att påsken var tidig i år....

Ryssarna

Nu kommer Ryssarna nära..... jag brukar ha ca 40-50 läsare varje dag (ja det är ni och det tackar jag för, helt lagom). Den dagen alla tidningar fick sina webbplatser hackade hade jag ca 100 besökare och landet Ryssland var starkt grön, jag undrade om de trodde att min sida också var en tidning då den heter "day"....sen måste de ha sett mina hundar och annat skumt och lät mig vara.

Nu är det dax igen.......i morse kl 06.49 hade jag redan 22 besökare (så morgonpigga brukar ni inte vara), Ryssland börjar bli grönare anar oråd....
Sedan kl 09.20 redan 43......grönare, i vanliga fall är Ryssland ej grönfärgat....

 Klockan 09.20 43 besökare och grönare......
klockan 10.55 ännu grönare............ 
Bara en iakttagelse,  come in peace!

God..

... dimmig morgon

onsdag, mars 30, 2016

Sista kortet, för då

Fotade Solo på promenaden, det här var sista korten sedan försvann telefonen.... Kom hem, hittade inte luren i någon jacka, B ringde till min.... Då svara en kille :0/

Vilken tur jag hade att det var en schysst ärlig kille som hittade min lur, han hade hittat den i skogen... vid stenen :), jag måste ha missat fickan. Vi möts upp vid Ica, han (ung kille,  tänkte tagit en flaska vin, men B sa nä han är nog under 18) han får de 200 jag hade i kontanter... Tack! så mycket värt att slippa allt strul med spärra, alla adresser, köpa ny lur.
Nu tycker B att jag ska skaffa senilsnöre till mobilen (ja... brukar förlägga den... ibland)

Morgon

Morgonens bild, dimma, ljus och måne.... Hej!

tisdag, mars 29, 2016

Nu är det dax

.... att ta tag i motionen igen, har inte tränat NÅGONTING på två månader. Vill ju vara i hyfsad form till "The day". Hade ingen som helst lust efter jobbet, men drog på mig kläderna (då har man gjort halva jobbet) selade Solo och så begav vi oss genom skogen till "mördarbacken".

 Lufsade upp och småjoggade utefter sidan ner, o upp igen fem gånger. Inte jättetufft, men eftersom jag varit sjuk så vill jag starta lungt....o det var ändå jobbigt. 

Tjing, min tisdag snart till ända.... 

Mörkt

Jaha då var det mörkt igen.....

kom först till parkeringen idag, men visst ser det ut som om det ljusnat under min färd till jobbet? Jo men jag har en bit att åka....

måndag, mars 28, 2016

Javadag

Idag blev det Javas dag, först pälsputs i Vendelsö inför utställning nästa helg, sedan hem lite mat och vila sedan mot Haninge hundhall som jag hyrt en timme för lite träning. En lydnadskompis med en kelpie (hund) hängde på, båda var jätteduktiga dock var nog Java lite trött efter trimningen, men med några pauser fixade hon passet. Kolla snyggingen........
Hundhallen i Haninge där vi tränar lydnadsklass 1 och 2 

Väl hemma hann jag få de sista solstrålarna på tomten och inse att krokusarna hade exploderat idag. Jag och Solo satte oss ute själva nån timme, lite egentid....min trogna följeslagare. Java snarkar just nu inne från sovrummet.....(B? också min trogne följeslagare min livskamrat, men han ligger inne på soffan och hostar och rosslar....noooooo!)

Morgonro

Självklart blev det en promenad och fick följa morgonens första strålar i skogen, värmen är på väg.

söndag, mars 27, 2016

O-poppis

När vi skulle åkte till Paradiset i förmiddags gick grannen förbi med sin hund, jag vart bara tvungen att stoppa henne och prata lite. Deras hund skäller ofta och ingen bryr sig, han är ute nästan jämt, alltid ensam. När han skällt 5 minuter öppnar någon altandörren och tar in honom, 3 minuter sedan är han ute igen.....han skäller när han ser våra tjejer leka, när han ser oss och mot allt. Våra skällde också ibland i början, Java svarade upp mot honom men gör det inte längre. Vi går nästan alltid med hundarna ut, vi jobbade och tränade att de inte ska skälla, belönar att de ignorerar. Nu är de jätteduktiga, bryr sig ej.....jag avskyr skällande hundar, så ska man stå ut med grannens. Jo jag säger vad jag tycker på ett lugnt sätt, jag lyssnar....visst hon har 4 barn, killar mellan 2 och 16 år alla hemma, de jobbar heltid...jo visst jag förstår MEN jag vill ändå inte ha en skällande hund till granne.
Jag går upp 04.50 och när jag kommer hem på eftermiddagen och vill sitta ute en stund vill jag inte höra grannens hund skälla konstant. Hon försvarade sig med att "den rasen" (svensk lapphund) är skällig OCH jag bryr mig inte, -då kanske inte den rasen är lämplig i bostadsområden sa jag.......hon snörpte på munnen, jag uppskattar att du är öppen, jag vill att vi ska ha en kommunikation, sa hon......ja precis! Jag tror att jag inte är så poppis där längre (B satte sig i bilen, han ligger nog bättre till.....good cop bad cop).  vi får väl se om det blir bättring......och det där med att deras katt skiter på vårat berg och våra hundar rullar sig i det hade jag också tänkt ta upp......men det kändes inte som rätt läge just nu.
Varför ska vi lida att behöva bada våra hundar flera gånger i veckan för att de inte har koll på sin katt, jag har inte bett om kattbajs på min tomt.......JO jag tycker att man ska ha koll på sin katt om man har en, de får väl ta ut den i lina då. Har någon tips på medel som är avskräckande mot katter så hör av er! God kväll............jo jag är lugn.
Nu ska jag gå in på Hemnet och kolla hus med stooor tomt, o långt till grannar...o där jag kan skaffa höns (men säg inget till B)....

Uj Uj

Hej o hå... tar nog bort det där "lovely" från dagens promenad. Fint väder och glada hundar, men det känns att jag inte är helt kry än.....o nu börjar B nysa. Glömde snorpapper o jag kan bara inte göra en sån där "sportsnytning" rakt ut.... jobbigt o gå snorig. Sista klagan, efter vår tvåtimmars promenad förra helgen har jag haft ont i höften, och det känns värre nu med. Rackarns, ska väl inte få höftproblem.....  Nu blir det till att käka Glucosamine igen, det hjälpte mot knävärk då jag tränade som mest :)... Och om en vecka börjar boot campen igen. Hepp...

Prommis

Nu blir det 6 km kuperat Paradiset,  lovely..

lördag, mars 26, 2016

Orädd

Vid 18-tiden i kväll kom denna gåendes förbi vårt hus..... fin, men ge fan i mina tulpaner sen.....

Gott och trevligt

Årets påskbord blev hemma hos Malin och Ante i Bandhagen, finns det hjärterum så finns det stjärterum. Nio vuxna, tre barn och två hundar. Långbord i vardagsrummet och massa gott, fint dukat...gammelmormor hade varit stolt. Ehrenmarkstårta till kaffet, mormors recept. Många goa skratt, kul att vi har så roligt ihop alla :)

Färger

Lördag = vattning, gick ett varv och ser att flera av blommorna visar sin uppskattning över ljuset. Är mest glad över den oranga Hibiskusblomman som är den första jag lyckats få att överleva, i den färgen.
Sen blir det påskmat i Bandhagen.

fredag, mars 25, 2016

Påsklådan

Påsklådan inhämtad, japp har en sådan såklart. Finaste pyntet är det som barnen gjorde som små <3
Och en kycklingduk från min mamma <3

Men varför sparat alla dessa påskägg??