.

.

onsdag, januari 31, 2018

Tid

Hur ser din arbetsdag ut? Mina är väldigt olika, ibland ingen stress alls och ibland som idag fullt upp. Även om jag utför ett experiment brukar jag kunna äta under ett 60 minuters steg.... idag krympte de 60 minuterna då flera "ryckte" i mig....när jag satte mig hade jag drygt 8 min kvar, hupp. Inte optimalt, men nudlar (nöd lunch) gick ganska fort... o jag hann tillbaka :)
Sitter just nu hos frissan o filosofer... i fina filttofflor :p 

Längtar

Längtar tills jag kan lägga upp finaste soluppgången från detta ställe.....

tisdag, januari 30, 2018

Knorr

Dagens varning, man blir lite knorrig i magen av för mycket ingefära.... om man inte är van.
Under eftermiddagspromenaden insvepte vi solljus.... D-vitamindos check.

Kry


Nu djävlar.....i morse kände jag mig sämre, rosslig i halsen och hostig igen. Beställt Echinagard och vitaminer på apotea och var ner till ica nyss och inhandlade nyttig dryck, nu ska jag bli kry.
Tror att jag.....vi ska börja med smoothie hemma, grönkål, spenat och ingefära...lugn B, du får en hallon.
Har hittat flera recept, nu ska mixern upp.......

måndag, januari 29, 2018

Måndag

Lite lagom måndagstrött, sent möte (åkte 14.40).....och det tog 1 timme och 40 minuter hem... Bläääää
Ruggväder

söndag, januari 28, 2018

Kärlek

Vi har ju haft Malin m fam här en natt i helgen, vet att barnen tycker det är kul att vara här. Rasmus hänger gärna med mig, han gick heller med mig på hundpromenad igår än o köpa lördagsgodis. Vi gick ganska långt o pratade om allt möjligt, fåglar, årstider ja hade supertrevligt. På natten här vill han alltid sova på madrass hos mig o Bennet (har gjort det till sin grej, nog mysigt), inte på övervåningen med resten av familjen. O vid 07.30 i morse väckte han mig o vi smög ut med täcket i soffan o satte på kaffe innan de andra kom upp....vi fick höra koltrasten vår kvittra. 

Nu på kvällen får jag detta meddelande, man blir ju varm i hjärtat....o han sa det bara "sådär". Älskade unge, våra älskade barnbarn.

Bytte

... inlägg...

Poppis

Actiongubbarna mormor fixat vart poppis, kul. Vi har ju tre grabbar under fem år så de kommer förhoppningsvis till användning. 

Familjen åkte hem på förmiddagen, då drog vi till Bauhaus.... alla fyra. Bra att man får ta med hundarna på några ställen, tummen upp. Vi gick ett extra socialvarv, åkte hem och nu har jag vilat en timme på soffan.... :)

lördag, januari 27, 2018

Lördag

Wow sa hundarna som idag fick följa med in i godisbutiken, vilket eldorado :D

Sedan nästan vårkänslor i skogen, lek i vattenbäcken med Malin, Rasmus och Sally. De andra körde biltvätt... 

fredag, januari 26, 2018

Kväll

God fredagskväll.....

Peng

Idag var vi själva igen i hundhallen, en timme att träna på de momenten vi har framför oss. Bra att kunna ta ut avstånden än i köket, hunden ska ju ha "fart" i de flesta momenten. (Java får lite lugn o "skonsam" träning då hon förhoppningsvis är dräktig)
Hundhallen i Jordbro är lagom för oss, allt vi behöver finns att låna och det tar 7 minuter dit..... det kostar 300/tim dagtid, 350 kväll.... ibland så delar jag med nån träningskompis då känns ju summan mindre.


Dyr hobby?

Njoooo kanske, men allt är ju relativt. Ska jag säga vad vi gjorde av med för summa förra året, har faktiskt noterat allt. Allt inom tävling, utbildningar/kurser, hallhyra, registrerade Diplom mm.... slutade på ca 22 000. (Javas kurser vi gått kostar ca 2600kr/st o vi har gått några/år :) Ouuuups, jodå B vet.
Och då är inte "normallivet" inräknat som mat, försäkring, hundrastare, godis, koppel, bensin vid tävlingsresresor mm.
I år har det startat, hallhyra x 2 = 600, föreläsning 440 + bok 200, agilitykurs Solo i april 1900.......jo men vi kommer nog göra av med lite pengar i år med :p

Tur att jag oftast äter fil på jobbet och inte har Gucciväskor som intresse.......:D

Nyttigt

Var då i går kväll på en föreläsning om mental träning/förberedelser inför tävling.Detta är verkligen något jag behöver träna på, antar att man blir bättre för varje år man tävlat....o jag är på mina första år. 

När vi åker på tävling säger jag - Det här kommer nog inte gå så bra, men vi försöker. B säger - Det kommer att gå toppen! .......och oftast har det faktiskt gått toppen (ok, hade en svacka i rallyn :/). Jag tycker att man blir ju ännu mer besviken om man trott att det ska gå bra, än om man är förberedd.....och nej jag köper inte riktigt den där slogan "Bättre att vara glad innan så får man vara glad två gånger eller hur den nu går.." No....inte min grej.....jag är hellre tveksam och sedan SUPERglad.

Föreläsningen handlade i alla fall mycket om hur du ska tänka, tänk bara på saker som du kan påverka....inte på vädret, "fel" startnummer, fel skor osv. o går något åt skogen "släpp det" och gå vidare. Samt tänk på att ge hunden så bra förutsättningar som möjligt, efter en tävling ska hunden "säga" - Vad grymt bra matte jag har som visar vad vi ska göra och bara fokuserar på mig. Så vill jag att  mina hundar ska tänka efter en tävling. 
Yeehhh, superbra. Många tänkvärda ord som säkerligen passar in i det vardagliga livet...men jag ska börja på träning och tävling med dogsen. Jobba mer här och nu, inte tänka på vad som kommer framöver.

Idag bokad hundhall klockan 12.00............kul!

torsdag, januari 25, 2018

Borta

Oj vad fort snön försvann, det är sex dagar mellan bilderna....

Ikväll ska jag på en föreläsning på Brukshundklubben, lite tips och råd inför tävling, ska bli kul om än det är ett tag tills vi är redo för tävling igen. 


Vinterfåglar

Dax igen för att räkna vinterfåglar...lite kul att bidra
Sveriges Ornitologiska Förening


Vinterfåglar Inpå Knuten (VIK) är en av våra mest populära aktiviteter, kanske för att det är enkelt och roligt att delta. Den sista helgen i januari räknas fåglar vid fågelmatningar över hela landet. De senaste åren har runt 20 000 rapporter kommit in – men vi vill ha ännu fler rapporter!
 
Du kan välja att räkna dina matgäster när som helst under perioden 26–29 januari, och du rapporterar det högsta antalet du ser samtidigt av samma art. Tack vare alla rapporter får vi bra en bild över de fåglar som tillbringar vintern hos oss. Talgoxen är den talrikaste vinterfågeln följd av blåmes och pilfink, men efter denna trio varierar topplistan från år till år. Via denna räkning kan vi också följa hur vinterfåglarna anpassar sig till klimatförändringarna. Under de drygt tio år räkningen pågått, har vi bland annat kunnat se hur arter som koltrast och nötväcka ganska kraftigt utvidgat sitt vinterområde norrut i landet.
 

onsdag, januari 24, 2018

Fy

Inte kul färd i morse.............

tisdag, januari 23, 2018

Bra x 2




I eftermiddag blev jag en bra "matte" igen, första hundträningen sedan innan jul. Vi var själva i hundhallen och jag blandade lydnad och rallylydnad, perfekt med två hundar då de behöver vila mellan varven. Gjorde även lite nyttiga balansövningar, kul. Hundarna blev jätteglada, och härligt trötta efteråt. 

Tro också att jag var en bra fru ikväll, Bennet är ute med sitt jobb och trots att jag var själv valde jag att göra riktigt mat istället för "fil-middag".... så min man skulle få matlåda i morgon.

Skön

Skön lunchrast.....

Fika

Jobbar hemifrån idag, nu fm fika med härliga sällskapet.

måndag, januari 22, 2018

Alert

Jägartorp -12,5 grader
City -5 grader
Upplands väsby -7 grader

B messade temprapport när han gick.... kallare, What, fel håll ju... 

söndag, januari 21, 2018

Ordningen återställd

Jo men tyvärr, tillbakaommöblering har skett. Vi var tre mot en så tyvärr B fick ge sig.......

Under jul och nyår har det fungerat jättebra, skönt att ha matbordet mitt i huset....MEN jag (och hundarna) har inte riktigt trivts i "tv hörnan". Trångt att "gå in", tv:n är väldigt långt borta när jag som oftast har tv:n på men pysslar med annat, är jag i köket såg jag inte tv:n (har den gärna som sällskap). Soffan var ju för lång också så vi hade inte fått in den mot väggen ordentligt vilket resulterade i risk att hundarna trillade ner bakom (när det klättrar på kanten) samt att man kunde inte luta huvudet mot något. Hundarna saknade också sin utkiksplats vid fönstret... .....
Vi kanske möblerar om till jul igen :) men nu känns det bra, ordningen återställd.

Sista

Upptäckte att vår tomte står kvar, han är så fin och inte röd så han har bara smält in......samt att jag har varit så sjuk att jag inte brytt mig ett dugg.
Nu plockas det sista juliga bort, amaryllisen kapas o sätts i vas några dagar till.

Idag sol och 11 minus grader

lördag, januari 20, 2018

D Dop

Idag dagen Dop för Devin i Lidingö kyrka, nyaste barnbarnet. Fin kyrka och en väldigt trevlig präst, moster Malin blev gudmor. Kul att träffa släkt och Alexandra och Jacobs vänner... efter blev det dopfika, gofika.
Tack för en fin dag.
(Rasmus tyckte dock "boken" hade lite dåligt med bilder)