.

.

måndag, januari 08, 2018

Finns hjälpen?

Funderade lite i helgen när jag var som sämst.... finns hjälpen om man behöver den idag?

Nya baciller och virus dyker upp, sjukdomar som vi "utrotat" kommer tillbaka.... inget botemedel finns kanske. Du åker till akuten, tar en nummerlapp... timmar och timmar, om du ens får hjälp beror det på hur mycket du klagar, om du orkar. Personalen gör nog absolut sitt bästa, men den som blöder mest eller andas sämst får hjälp.... är du kanske som jag som biter ihop, man vill ju inte vara till besvär.... syns vi? Har du tur kanske du får en plats i korridoren, i en skrubb. Blir det försent? 

Penicillinet, bacillerna börjar bli resistenta..... Vad gör vi då? Om 10, 20, 30 år? Virus är smarta, överlistar de oss? Vi får tro på forskningen.

För några år sedan var jag inte ett dugg orolig för sjukdomar, vi i detta land får ju hjälp med allt.... de kan fixa allt. Nu är det inte så länge, Du kommer att få kriga för att få hjälp.... o ha tur, tur att....rätt personal ser dig.... o att rätt personal har tid, tid att kunna, vilja och orka hjälpa dig. Anse att du behöver "den där " extra undersökningen eller blodprovet... som kostar pengar då har du tur och klarar dig säkert.
Eller så får du gå hem......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar