.

.

onsdag, augusti 31, 2016

Mathjälp

Vi gjorde det, nästan lite skamset men vadå vissa har städhjälp vi kör mathjälp :) dessa är till för dem som har andra intressen.......och det har vi.
I söndags kom första leveransen från klaramaten.se o vi valde medium, tre portioner fyra olika rätter (12 lådor) middag 4 dagar och B vill ha matlåda till jobbet.
Här kommer maten "färdiglagad" super för oss som inte gillar att laga mat, kändes verkligen lyxigt att få god husmanskost men inte behövt stöka vid spisen själv, handla eller komma på vad vi ska äta. De dagar när det är stressigt till hundkurs, fotboll mm perfekt.
 

Currykyckling med ris, fiskgratäng, krämig pasta några av rätterna denna vecka.....supergott! Bara värma, lägga upp lite snyggt och några grönsaker. Gott och vällagat, vi är jättenöjda och kommer fortsätta varannan eller var tredje vecka.
 

tisdag, augusti 30, 2016

Kalas

Det är tur att Java är så söt, det är tur att husse och matte har så kort minne. Idag är nya ben inköpta och de gamla... får väl ligga kvar så hoppas vi på en bra dag i morgon.
Sedan ikväll har vi varit på treårskalas hos Rasmus, första barnbarnet redan tre år. De andra var såklart också där. lyckades få med dem på en o samma bild :) alla tre nästan alla stilla samtidigt :) 

Ghhaaaa

Jo visst vi valpsäkrade från allt farligt, fick nyss foto av hundrastaren...."Java har tuggat på nån ny leksakskartong med gubbar.."
NOooooo!! Rasmus 3-års födelsedagspresent till i kväll, stor låda Playmobil och några småkartonger" ändå finns säkert tio hundben och hundleksaker på golvet.

Det blir att åka hem via Toys r us för dig B......
Någon sugen på en dvärgschnauzer unghund? Billig idag......

måndag, augusti 29, 2016

Vår Vackra

Kvällen blogg skulle ha varit, och blir nu:
 Vår vackra Solo, Java är söt Solo är Vacker. Jag och B sa till varandra igår att det är så kul att ha med Solo på utställningarna. När vi tar fram henne ur tygburen (där båda hon och Java ligger emellanåt, och de gillar det) så är det alltid några som reagerar (positivt). De kommer fram och frågar om hon är en "sån där" Schnauzer, vad fin hon är, en sådan funderade vi på men....osv Hon sköter sig så fint också, hon vet att hon inte behöver prestera något utan ligger och spanar som en queen.


 

Mardröm

Får ett sms av larmbolaget vid 13 "Vi har noterat strömbortfall på er larmanläggning, var god kontrollera el tillförseln i ert hem".......jag får direkt en isande känsla i magen, shit jag glömde ta bort förlängningssladden i soffan precis där hundarna brukar spana ut i fönstret. Solo bryr sig inte men den andra........
Den känslan att skynda till bilen, de syner jag har i huvudet, åker hem över laglig hastighet nästan hela vägen (förlåt) jag vet dumt, har olyckan hänt kan man inget göra. Att se de små öronen hoppa upp i fönstret när jag parkerar upp bredvid huset är lycka! Hon lever...men det gör inte elen......
 Drar ur sladden, återställer elcentralen och kan pusta ut.....tårar faktiskt. Husse smsar också oroligt och vill veta hur det är. Dagens läxa, from nu kommer gå sladdtillsyn över hela huset, detta vill vi inte vara med om igen (Frida, lovar valpsäkra huset som när hon var liten) men vad bra, nu har fröken lite extra energi....det behövde hon verkligen!! 

Pustade ut med några hemmagjorda björnbär, sedan 50 minuterspromenad i duggregn
 

90

Vardag igen, idag känns det extra tungt.....mörkt och regn
....och from nu september går jag upp och jobbar 90%, jobba varannan fredag OMG!
Anledningen att jag gick ner till 80% för ca 4 år sedan var den då hemska trafiken på hemvägen, ibland kunde det ta nästa 2 timmar hem...jag kom hem gråtfärdig. Senaste tiden har det faktiskt blivit bättre, sista året har jag nog snittat 55 minuter hem (Väsby-Västerhaninge). Jag har ju nåååågra år kvar till pension så det är väl bra att öka på inkomsten medans jag känner att jag orkar. Det härliga i detta är ändå, förra veckan på mitt "utvecklingssamtal" sa min ledare att jag kan försöka samla ihop dokumentationsarbete till varannan fredag och jobba hemma så ofta det går. Det blir ju toppen!

söndag, augusti 28, 2016

Hemma

Nu har vi fintjejen hemma, Solo överlycklig. Vi och uppfödaren är också glada då det idag gick väldigt bra 1 jkl 2-bt cert BIR-junior BIS 2 junior (googla på det ni om ni inte nöjer med förklaringen "väldigt bra") tre fina rosetter fick vi hem :)

Nedan är Java och hennes bror (lånad bild av Kennel La Leia´s)
 
 Här nedan är några bilder ifrån gårdagen.......... 
  Det är jobbigt att ligga på topp.....Java efter att ha varit hemma 20 minuter, hon lyfte inte ens på huvudet när det serverades lite blodpudding i matskålen.
 

Längtar

Men hallå matte, kan du berätta när syrran kommer tillbaka? En som väntat sedan i morse......
O vi har fått lite för info.... det går bra för Java..... Wiii, undrar om hon kommer hem med en rosett :)

lördag, augusti 27, 2016

Ökar

Två fina rosetter till i vår samling, ska finna något bra arrangemang att ha dem på. Just nu sitter de vid fotoramarna och på hallväggen under Tuva tavlan.
Blev lite glad när jag läste rally omdömet när jag kom hem (nej jag var så missnöjd att jag inte läste det på plats) , hon skrev "Matte jobbar tappert! Svåra dofter" det var nämligen en cirkus som hade varit på gräsplan nåt dygn innan... en fin doft av elefantbajs låg över planen (men visst, lika för alla).... trodde först det stod "matte jobbar tappert! Svär.... Ha ha, jo det gjorde jag kanske men tyst. Java gjorde bra ifrån sig ändå, hon var trött och hade varit skärpt på utställning innan, detta var mer tävling på kul.... jättekul ;))
Nu kväll i soffan, kräftor till middag och en öl var god. Tjing

Lååång dag

Återigen en lång dag på utställning, vi kom tvåa i vår klass o vidare till BIS finalen. Däremellan tävlade vi i rallylydnad, bästa trim och i uppfödargrupp... phuuu. Det gick inge vidare idag, vi kom inte bland de placerade i finalen, rallyn gick urkass, inte bästa trim och i uppfödargruppen kom vi (4 hundar) tvåa.... av två. Har nog blivit lite bortskämd när det gått så bra annars, ja ja vad gör det i morgon :) träffat trevligt folk och solen har skinit. Två rosetter bärgade Java ändå hem idag <3 hon själv blev kvar med uppfödaren för imorgon är det ny utställning på samma plats. Vi och Solo håller oss på hemmaplan då. Åkte 07.30 o hemma om en tim, ca 18....

På väg

Dagens utflykt startad, lite kul är det att se sig om i landet tack vare hundarna... om än Eskilstuna kanske inte är en jätte metropol. O dax att köpa en ny mobilhållare....

fredag, augusti 26, 2016

Bästa husse

Ja i morgon då kommer vi tillbringa några timmar i Eskilstuna för hundutställning, var o handlade lite så att husse överlever.....

Rackarunge

Trots att jag och B gått och inspekterat staketet på berget och lappat de få luckor vi anade att en dvärgschnauzer kan åla igenom RYMDE hon idag igen. Hörde som tur var bjällran runt halsen....PÅ grannarnas tomt!.....hon rymde för några dagar sedan också men höll sig kvar på berget som tur var, men på fel sida :o/
Nu blev det långlina tills vi gjort en ny inspektion och satt dit hönsnät som vi har på rulle. Fröken blev aningen missnöjd, ligger en stund i skuggan, går sakta bakom Rhododendronbusen......jag börjar undra vad hon gör där bakom då minuterna går och linan inte rör sig......då står hon och försöker gnaga av linan.....fröken påhittig..


Nu blev det "gå in" och gissa vem som blev sur?...
Varför vi har monterat brädor i fönstret?, jo det är annars någon som gnager på fönsterbrädan och tapeten :/ nu har vi så till vi renoverar när hon är "busfri"....om nu schnauzrarna blir det, hepp!
 
Ikväll ska vi träna rally och "stå fint" i morgon bär det av mot Eskilstuna för utställning och rallytävling med uppfödaren och schnuauzervänner. ...DÅ kommer Java vara nöjd :)

Krypmorgon

Att vara den som går morgonens första skogspromenad är inte alltid kul, man märker att man är först när spindeltråd efter spindeltråd fastnar rakt över ansiktet. En fet gulaktig spindel landade på armen, jag slår bort den..... fem minuter senare sitter den på andra armen, ghhaa. Den hänger väl med i nån tråd, hoppas inte den här hängt med hem. En sprattlande kopparorm fick jag hoppa över också, helt harmlösa.... men ogillar "kringlandet".
För övrigt har vi ofrivillig skotträning idag, Berga Örloksbas har skytteövningar. Vem bryr sig... hälsar Solo och Java :) Java är mest sugen på min frukost... 

torsdag, augusti 25, 2016

Plommonår

I år är det ett plommonår, iallafall här. Häromdagen gick en gren med flera kilo plommon på av, en annan gren har jag fått stötta upp. Jag är barnsligt förtjust i plommon, brukar äta så jag får ont i magen. Några dagar till, sen är de mogna....

Rätt el fel

Vi ville uppdatera våra utemöbler lite, beställde ny soffa för ca tre veckor sedan. Rabatterad från 11.000 till 6.500 kändes ok för de lär ju vara dyra igen om man väntar tills våren, beställde från ett rel stort känt företag. 
Den levereras senare än planerat, levereras av DHL....inte det smidigaste transportföretaget enl mig.

När soffan äntligen kommer och vi ställer upp den ser vi skav märken på 2-3 ställen.....suck! För detta priset ska soffan självklart vara utan skavanker, självklart ska vi ha en ny soffa! Morrrr...
För att göra en lång historia kort så efter att jag reklamerat med bilder osv så igår kom svaret, ni får 3000 kr i avdrag, eller transport med DHL tillbaka, ny soffa som levereras med DHL.....och ingen kunde garantera att nya  soffan var felfri.
Krigaren inom mig säger "Stå på dig" ni ska ha en ny felfri soffa som ska levereras smärtfritt hem! Efter några timmars funderande valde vi.......avdrag på fakturan, rätt eller fel? Vi orkar helt enkelt inte stöka med ny leverans/transport osv, och det är väl precis vad dom vet. Hos leverantören sa dom säkert "ge dom typ 50% rabatt så blir vi av med problemet"...tänk så rätt dom fick.....och det är det som stör mig!
3000 är dock mycket pengar, nu ska vi köpa något snyggt grått nagellack eller liknande för att försöka dölja skavankerna . Såååååå nästa gång ni kommer hem till oss behöver ni väl inte råstirra på armstödet på vår nya fina soffa :)

onsdag, augusti 24, 2016

Kvällsbus

Två så olika, en som knappt lämnar min sida (gissa vem) och en som går på egen upptäcktsfärd så fort hon kan (den andre). Igår fick jag leta upp valp halsbandet med en bjällra på, Java har en förmåga att försvinna...
Ikväll är husse på fotboll (spelar själv, korp) jag och hundarna busar o tränar rallylydnad. På lördag tävlar Java och nästa helg gör Solo debut. Våra troll...

Bästa


Bästa vattenflaskan!
Bästa äpplet, hårt krispigt säsong nu!